05 MAYIS 2024 TARİHİNDE YAPILACAK 2024-İSG/1 SINAV DUYURUSU

İş Güvenliği Uzmanı nedir?

İş güvenliği uzmanı, İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen elemanlar olarak tanımlanmaktadır.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitiminin Amacı:

Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

Mevzuata göre, C sınıfı uzmanlık belgesi almak için önce Bakanlığın yetki vermiş olduğu eğitim kurumlarından eğitim alınması zorunludur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde 220 saatlik temel eğitimini tamamlayan adaylar İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, ÖSYM aracılığıyla yapılacak (Mayıs ve Aralık dönemlerinde olmak üzere yılda iki sınav) merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

• Mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları.
  • Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans veya ön lisans programı mezunları.
  • Teknik öğretmenler.
  • Üniversitelerin Fen Edebiyat/Fen fakültelerinin Kimya, Fizik veya biyoloji bölümleri mezunları,

İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı olabilir

Kurs İçeriği ve Süresi:

15 gün Uzaktan Eğitim + 15 gün Yüz yüze Eğitim + 5 gün Staj Eğitimi

Eğitim toplamda 35 gün sürmekte, ilk 15 gün uzaktan eğitim sistemindeki yüklü ders formatlarını tamamlama yapmaya yöneliktir. Son 15 gün her gün 6 saatlik yüz yüze eğitim şeklinde olacaktır.

Eğitimlerimiz yüz yüze GMYO- İSG Eğitim Birimimizde gerçekleştirilecektir.

180 saat uzaktan eğitim (81 saati video ders, konu anlatımı ve soru çözümü, 99 saati ise yüz yüze yapılır)

40 saat pratik eğitim (Staj) olmak üzere toplam 220 saatlik bir programdan oluşmaktadır.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ İÇİN TARİHLER

Eğitim Kurumlarının Program Giriş Tarihi: En Geç 06 Şubat 2024 Saat 23:59

Program Bitiş Tarihi (Uzaktan, Örgün ve Uygulamalı Eğitimin Onaylanması Dahil En Geç 15 Mart 2024 Saat 23:59

Eğitim Ücreti: 7000tl

Toplam eğitim ücreti 2 kısım halinde ödenebilir.

*İlk kısım: 3500 tl (15 Şubat- 15 Mart)

*İkinci kısım: 3500 tl (16 Mart – 16 Nisan)

Banka: Halk Bankası Gümüşhane Şubesi

IBAN: TR60 0001 2009 3810 0044 0000 08

Hesap Adı: Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesi

Açıklama:  TC Kimlik No, Ad-Soyad, Eğitimin Adı ( İSG ) yazılmalıdır.

İletişim: 0456 233 10 00/ 4323

Mail: guisgem@gumushane.edu.tr

Ön Başvuru İçin Tıklayınız..